De terrarium hoeft niet verwarmt te worden bij deze soorten.
De terrarium die ik in gebruik heb hij is ongeveer 2 meter breed 1 meter hoog en 70 cm diep. Deze is zelf gebouwd en hangt in de woonkamer aan de muur.

‘s nachts is hij zo’n beetje 17 graden en over dag is hij tussen de 22 en 25 graden. Er hangen verder drie spotjes in voor de verlichting met een dimmer. Meer fFoto's zullen binnenkort een keer volgen.

Je moet een terrarium niet in de volle zon, bij de verwarming of een tochtige plaats (maar wel zo dat ze verse lucht krijgen) plaatsen. Het terrarium moet tevens minstens 3 keer zo groot zijn als de volwassene wandelendetak die erin komt te zitten. Op de bodem leg je zand, steentjes of keukenpapier. Tegen de wand kun je een stukje boomschors tegen aan plakken. Ikzelf heb de wand geschilderd en zand erover heen gestrooid zodat ze tegen de wand aan kunnen klimmen.

In de terrarium doe je de voedsel takken (klimop, braamblad, liguster, enz) in een potje met zand dat nat is met water zodat de nimfen niet kunnen verdrinken. Ververs de bladeren om de 3 dagen zodat ze vers blijven. Pak het voedsel (planten) niet bij enkele drukke wegen vanwege de giftige gifstoffen van de uitlaat gassen enz. Als er bruine randen aan de bladeren zit moet je die eraf knippen hetzelfde doe je met de bladeren van de nimfen zodat deze makkelijker kunnen eten. Geef de wandelendetakken vooral klimop vanwege de vitaminen en daarbij ook braamblad of liguster.

Drinken geven doe je met een plantenspuit waar nooit geen giftige stoffen in gezeten hebben. De plantenspuit zet je op de fijnste stand zodat de nimfen niet kunnen verdrinken. De nimfen vernevel je 2 keer per dag ‘s morgens en ‘s avonds. De volwassene takken vernevel je 1 keer per dag ‘s avonds. Met warme dagen doe dit vaker per dag tegen uitdroging van de takken.